Autor: Petr Kubata, vloženo 08.09.2013 16:07:20
Co budete potřebovat:
0,5 kg zvěřiny (nejlépe plec nebo kýta) nakrájené na nudličky
1 větší cibule nakrájená na proužky
2 lžíce oleje
1 lžička koření Hungaria
protlak ze švestek a červeného vína
vývar
sůl
Jak na protlak ze švestek a červeného vína?
Určitě máte doma švestky - buď čerstvé nebo v mrazáku. Dejte asi 20 ks švestek do kastrůlku a podle potřeby nechte rozmrznout. Vyjměte pecky, podlijte 4 dcl červeného vína (na jeho kvalitě určitě nešetřete), přijedte 2 lžičky cukru a trochu citronové šťávy a povařte. Pak směs tyčovým mixérem rozmixujte.
Postup:
Velkou pánev (nejlepší je pánev WOK) rozpalte, nalijte olej a vložte maso nakrájené na nudličky. Zarestujte a přidejte cibuli nakrájenou na proužky. Osolte a přidejte koření Hungaria, zamíchejte, mírně podlijte vodou nebo vývarem. Do bublající směsi přidejte nejméně 6 lžic protlaku ze švestek a červeného vína, zamíchejte a nechte pomalu dusit asi 20 minut. Průběžně maso promíchávejte. Když je maso měkké, nechte mírně odpařit a podávejte - s rýží nebo jen s chlebem.
Dobrou chuť!
Těšínov je malá vesnička bez typické jihočeské návsi v údolí říčky Stropnice, tvořená starými zemědělskými usedlostmi a chalupami, řídce postavenými převážně z jedné strany dříve důležité cesty vedoucí z Třeboně k Novým Hradům.
© 2012 - 1218, Petr Kubata | Dodavatel webu Unipex CZ | Zdroj ilustračních obrázků: FREEIMAGES